Securitas zakończył proces przejęcia dywizji Kratos Public Safety and Security

11 czerwca 2018

Organy regulacyjne wydały zgodę na przejęcie przez Securitas należącej do Kratos Defence & Security Solutions Inc (NASDAQ:KTOS) dywizji Kratos Public Safety and Security.

28 lutego podano informację o podpisaniu przez Securitas umowy na przejęcie Kratos Public Safety and Security (KPSS), spółki znajdującej się pierwszej dziesiątce firm z branży integracji systemów w Stanach Zjednoczonych. Spólka zatrudnia 400 pracowników.

KPSS, która zostanie połączona z Securitas Electronic Security INC, doskonale wpisując się w jej profil działania i strategię. Konsolidacja zwiększy zasięg elektronicznej platformy bezpieczeństwa Securitas w USA poprzez wzmocnienie możliwości działania w terenie i wykorzystywanie lokalnej infrastruktury oddziałów wraz z ich doskonale wyszkolonymi pracownikami. Jest to jednocześnie spójne z całościową strategią Securitas w zakresie świadczenia usług bezpieczeństwa klientom Securitas w Ameryce Północnej, a także pozwala na zwiększenie oferowanej im wartości dodanej.

Konsolidacja została sfinalizowania 11 czerwca 2018.