Securitas umacnia swoją pozycję w sektorze zabezpieczeń elektronicznych na rynku brytyjskim

1 kwietnia 2019

Securitas nabył wszystkie udziały w brytyjskiej spółce Allcooper Group, która działa w sektorze zabezpieczeń elektronicznych.

Allcooper Group powstała w 1987 roku i specjalizuje się w instalowaniu, utrzymaniu i monitoringu szerokiej gamy systemów bezpieczeństwa i przeciwpożarowych. Posiada oddziały w Gloucestershire, West Midlands oraz w Londynie i łącznie zatrudnia około 100 pracowników. Doświadczenie firmy Allcooper w branży zabezpieczeń oraz baza współpracujących z nią długotrwale klientów zapewni Securitas doskonałe wsparcie w realizacji założeń strategicznych.

“Grupa Allcooper jest bardzo cenionym partnerem handlowym Securitas w Wielkiej Brytanii już od wielu lat. Przejęcie jeszcze bardziej wzmocni nasze portfolio podczas gdy będziemy kontynuować rozwój naszych usług z zakresu zabezpieczeń elektronicznych w ramach realizowanej przez Securitas strategii Vision 2020.” Wyjaśnia Brian Riis Nielsen, Dyrektor Lokalny, Securitas Wielka Brytania.

Spółka rozpoczęła działanie w ramach Securitas 1 kwietnia 2019.