Securitas przejmuje wiodącą spółkę z branży monitoringu w Australii

4 kwietnia 2019

Securitas przejmuje Staysafe, wiodącą australijską spółkę świadczącą usługi monitoringu. Staysafe została założona w 1987 roku, siedziba firmy znajduje się w Australii, spółka zatrudnia 73 pracowników i obsługuje 28 tysięcy podłączeń monitoringowych, poprzez dwie stacje monitoringu posiadających grade A1. Centra monitoringowe zlokalizowane są w Melbourne w stanie Wiktoria i w Adelaide, w Południowej Australii.

„Staysafe to silna organizacja, u podwalin której leży wiele lat doskonale prowadzonego biznesu. Z przyjemnością witamy załogę Staysafe na pokładzie Securitas – mówi Andreas Lindback, Prezes Dywizji, Securitas AMEA. Dzięki przejęciu Staysafe rozwijamy naszą ofertę usług ochrony na australijskim rynku, co przełoży się na wzmocnienie jakości usług oraz zwiększenie innowacyjności rozwiązań, które dostarczamy naszym klientom. Z niecierpliwością oczekujemy zaangażowania się w dalsze rozmowy z obecnymi oraz nowymi klientami w Australii, dotyczące sposobu, w jaki ogłoszone dzisiaj przejęcie pomoże nam zwiększyć wartość dodaną.”

Securitas jest wiodącym na świecie dostawcą usług ochrony. Ambicją spółki jest wprowadzenie branży usług ochrony w nową erę inteligentnych rozwiązań. Securitas wszedł na rynek australijski w 2017 roku i od tego czasu notuje duży wzrost sprzedaży. Zwiększa też nieustannie zakres terytorialny, na którym świadczy usługi oraz możliwości i zasoby z tym związane.

Przejęcie nabiera mocy prawnej w drugim kwartale 2019 roku.