Securitas umacnia pozycję lidera w Niemczech

14 kwietnia 2016

Securitas podpisał umowę na przejęcie niemieckiej spółki Draht+Schutz działającej na rynku zabezpieczeń elektronicznych.

Draht+Schutz Unternehmengruppe jest dostawcą kompleksowych usług w branży zabezpieczeń elektronicznych. Oferuje pełne wsparcie w zakresie doradztwa, projektowania, instalacji i konserwacji systemów antywłamaniowych, przeciwpożarowych, systemów telewizji dozorowanej, kontroli dostępu oraz systemów służących zabezpieczeniu granic obiektów. Draht+Schutz działa na terenie całych Niemiec, głównie w segmencie małych i średnich przedsiębiorstw. Spółka ukierunkowana jest  na obsługę klientów sieciowych posiadających liczne lokalizacje oraz na obsługę stacji paliw, którym oferuje ujednolicone rozwiązania oraz wysoki stopień automatyzacji procesów.

Draht+Schutz zatrudnia 160 pracowników.

“W ostatnich latach skupiliśmy się na wzmocnieniu naszych kompetencji w dziedzinie technologii i zrobiliśmy wiele, aby stać się liderem w branży usług bezpieczeństwa na rynku niemieckim. Przejęcie Draht+Schutz sprawi, że tempo naszego rozwoju na tym rynku jeszcze wzrośnie” mówi  Alf Göransson, CEO Grupy Securitas.

Przejęcie wymaga akceptacji organów regulacyjnych. Zakończenie procesu planowane jest w drugim kwartale 2016 roku.