Securitas i Alarm.com ogłaszają strategiczne partnerstwo

5 listopada 2015

Securitas i Alarm.com (Nasdaq: ALRM) zawiązały partnerstwo strategiczne w celu wdrożenia w Europie usług Alarm.com z zakresu bezpieczeństwa i automatyki.

Spółki podejmą wspólne działania na rzecz rozwoju interaktywnych rozwiązań dla różnego rodzaju aplikacji bezpieczeństwa przeznaczonych dla klientów rynku prywatnego i komercyjnego oferując dystrybutorom zewnętrznym kompletny pakiet z zakresu inteligentnego domu.

Projekt pilotażowy zaplanowany jest jeszcze na rok 2015. Ma on na celu przygotowanie stopniowego wdrożenia usług na rynek europejski w 2016 roku.

Zgodnie ze strategią Securitas, ciągłe rozwijanie i zagęszczanie sieci usług ochrony doraźnej poprzez inwestycje i nowe kanały jest niezwykle istotne. Partnerstwo pomiędzy dwiema spółkami stanowi jeden ze sposobów rozwijania sieci usług zdalnych i doraźnych.

“Partnerstwo biznesowe z Alarm.com umożliwi Securitas wykorzystanie nowych kanałów sprzedaży na rynku europejskim w celu zwiększenia wolumenu sprzedaży usług monitoringu oraz ochrony doraźnej.”- mówi Olle Lindskog, Dyrektor ds. Rozwoju Usług Alarmowych w Dywizji Securitas Security Services Europe (Director Business Development Alarm Services, Securitas Security Services Europe).

Usługi oraz wysokiej klasy aplikacje mobilne firmy Alarm.com, które zdobyły wiele nagród, mogą być instalowane na wielu urządzeniach zabezpieczających, dotyczących energii, wideo i automatycznych, wszędzie oferując wysoki komfort obsługi. Technologia Alarm.com obejmuje zaawansowane funkcjonalności inteligentnego domu, sprawdzoną platformę w chmurze i profesjonalne usługi.

“Usługi bezpieczeństwa stanowią siłę napędową do wykorzystania technologii inteligentnego domu. Nawiązanie współpracy z globalną marką, jaką jest Securitas doskonale wpisuje się w naszą międzynarodową strategię. Oferowana przez nas sprawdzona platforma i zaangażowanie w kreowanie innowacyjnych rozwiązań pomogą Securitas zaprezentować dystrybutorom zewnętrznym najnowsze osiągnięcia w technologii bezpieczeństwa.”- twierdzi Reed Grothe, pierwszy Wiceprezes ds. Rozwoju Globalnego w Alarm.com’s (Senior Vice President of Global Business Development).

Kontakt dla przedstawicieli mediów

Securitas Polska
Małgorzata Rejman
Menedżer ds. Komunikacji i Marketingu
tel.+224570741
malgorzata.rejman@securitas.pl

Adres korespondencyjny
Securitas Polska Sp. z o.o.
ul. Cybernetyki 21