26 czerwca 2016

Zabezpieczenia elektroniczne głównym tematem Dni Inwestora Securitas

Technologia ma istotny wpływ na zmiany zachodzące w branży usług bezpieczeństwa. Podczas Dni Inwestora Securitas, które odbyły się 21 czerwca br. w Malmo, Prezes i Dyrektor Zarządzający Alf Göransson wraz z członkami zarządu Grupy szczegółowo odnieśli się do strategii spółki na kolejne lata.

„Technologia ewoluuje coraz szybciej, a w większości krajów traktowana jest powoli jak towar. Wszystko zaczyna mieć formę cyfrową, a kreatywność, szybkość i sprawność stają się nowymi czynnikami różnicującymi. Okoliczności te sprawiają, że nie chodzi jedynie o samą technologie, ile o umiejętność takiego jej wykorzystania, aby innowacja przyniosła korzyści ekonomiczne oraz wartość dodaną dla klientów.” – powiedział Alf Göransson.

“Securitas przewodzi transformacji przejścia od tradycyjnych usług ochrony do protective service - usług polegających na przewidywaniu i zapobieganiu. Usługi te stanowią połączenie świadczeń wykonywanych bezpośrednio w obiekcie, usług ochrony doraźnej, ochrony zdalnej, zabezpieczeń elektronicznych, ochrony przeciwpożarowej oraz zarządzaniem ryzykiem korporacyjnym. Nieustannie inwestujemy w integrację usług ochrony z zabezpieczeniami elektronicznymi, w czym jesteśmy liderem, oraz aktywnie dążymy do wzrostu sprzedaży organicznej rozwiązań z zakresu bezpieczeństwa i zabezpieczeń elektronicznych.”

“Korzystamy również z możliwości przejęć spółek z branży zabezpieczeń elektronicznych. W ostatnim czasie przejęliśmy aktywa spółki Diebold Electronic Security w Ameryce Północnej, która jest trzecim, co do wielkości dostawcą zabezpieczeń elektronicznych z Ameryki Północnej. Przejęcie to jest zgodne z naszą strategią i umacnia naszą pozycję jako światowego lidera w z zakresie wiedzy z dziedziny usług przewidywania i zapobiegania.” – stwierdził Alf Göransson.