Securitas wchodzi na rynek usług ochrony w Jordanii

9 czerwca 2011

Securitas przejął 50% plus jedną akcję udziałów w jordańskiej firmie Al Sharika Al Muatfawika Likhadamat Al Amin Wa Al Himaya, świadczącej usługi ochrony

Sprzedawcą udziałów jest jordańska spółka JoSecure, w pełni należąca do firmy King Abdullah II Design and Development Bureau (KADDB). Firma znajduje się na drugim miejscu wśród największych dostawców usług z zakresu bezpieczeństwa w Jordanii i zatrudnia około 800 pracowników. Rynek usług ochrony w Jordanii jest bardzo fragmentaryczny. Oczekuje się jego szybkiego wzrostu w przyszłości. Firma prowadzi działalność na terenie całego kraju. Największe natężenie usług znajduje się jednak w miastach Amman i Akaba. Głównymi segmentami klientów obsługiwanymi przez spółkę są banki, instytucje finansowe, firmy developerskie, komunikacyjne oraz handlowe. Konsolidacja w struktury Securitas nastąpiła 1 czerwca 2011 roku. Notatka prasowa dostępna jest również na stronie: (http://www.securitas.com/)

Dostępne dokumenty