Securitas przejął spółkę Chillida Sistemas de Seguridad w Hiszpanii

13 kwietnia 2012

Securitas dokonał przejęcia hiszpańskiej spółki Chillida Sistemas de Seguridad oferującej rozwiązania z zakresu zabezpieczeń technicznych. Wartość przedsięwzięcia szacuje się na 205 milionów koron szwedzkich (23 miliony EURO).

W 2011 spółka Chillida Sistemas de Seguridad zatrudniała około 200 pracowników, a jej roczna sprzedaż wynosiła około 265 milionów koron szwedzkich (30 milionów EURO). Spółka działa na terenie całego kraju. Najwięcej osób zatrudnionych jest w Walencji i Madrycie.

Chilida Sistemas de Sequridad oferuje usługi z zakresu zabezpieczeń technicznych tj: instalacje, monitoring oraz serwis systemów. Do głównych klientów spółki należą banki, sektor handlowy, przemysłowy, administracja publiczna oraz sektor mieszkaniowy. Chillada odnotowuje stabilny wzrost sprzedaży, posiada dogłębną wiedzę dotyczącą zabezpieczeń technicznych oraz posiada bardzo dobrą opinią na rynku. Jej przejęcie stanowi istotne uzupełnienie portfolio Securitas zarówno w zakresie usług ochrony jak i klientów.

”Konsolidacja spółki Chillada wzmocni pozycję Securitas jako dostawcy zintegrowanych usług ochrony w oparciu o systemy techniczne. Securitas jest obecnie na etapie tworzenia centrum technologii, które przyniesie korzyści głównie naszym operacjom w Hiszpanii i Portugalii” - Alf Göransson, Securitas President and CEO.

Konsolidacja nabrała mocy prawnej dnia 1 kwietnia 2012 roku.

Niniejsza notatka prasowa jest również dostępna na stronie: www.securitas.com.