European Risk Management Team of the Year

18 czerwca 2009

W maju 2009 roku zespół specjalistów ds. ryzyka operacyjnego w Grupie Securitas został uhonorowany prestiżową nagrodą European Risk Management Team of the Year przyznawaną przez międzynarodowy magazyn StrategicRISK europejskim przedsiębiorstwom najlepiej zarządzającym ryzykiem.

Ocenie jurorów podlegała między innymi wewnętrzna organizacja zarządzania ryzykiem, przykład obszaru, w którym w ciągu ostatniego roku z sukcesem zarządzano ryzykiem oraz sposoby wdrażania strategii zarządzania ryzykiem w firmie.

Jurorzy w uzasadnieniu przyznania nagrody firmie Securitas stwierdzili: Zespół Securitas działa w organizacji, która ma do czynienia z wieloma specyficznymi rodzajami ryzyka zarówno w lokalizacjach u klienta jak i w samej organizacji. Zespół podszedł do tematu w sposób konkretny i stworzył międzynarodowe narzędzie do zarządzania ryzykiem, a także przyczynił się do wzrostu świadomości dotyczącej ryzyka w całej firmie.

W imieniu całego zespołu Securitas nagrodę odebrał Kenneth Miger, Dyrektor ds. Ryzyka w Grupie Securitas oraz Hans-Willi Hetzler, Dyrektor ds. Ryzyka w Niemczech.

Jestem niezmiernie dumny, iż Securitas otrzymał tak prestiżową nagrodę -  powiedział Kenneth Miger. W Securitas zarządzamy nie tylko naszym własnym ryzykiem, ale pośrednio również ryzykiem naszych klientów. Praca ta ma wiele wymiarów i wymaga profesjonalnej organizacji. Nagroda ta jest wyrazem uznania dla wszystkich utalentowanych dyrektorów ds. ryzyka. Zarządzanie ryzykiem w Securitas nie jest jedynie projektem, a raczej procesem w którym świadomość ryzyka obecna jest na wszystkich poziomach organizacji.